Švestkoé knedlíky v bramborovém těstě - to je zdaleka můj nejoblíbenější sladký recept. A protože jsem trochu pohodlná, nestydí se koupit těsto v prášku. Ale slibuju, že se brzy naučim i domácí verzi. Pro vyznavače poctivých domácích jídel doporučuji ty švestkové knedlíky z tvarohového těsta.
Rychlovka pro milovníky máku.
Ingredience:
(na 2 - 3 porce, podle hladu)
15 švestek
1/2 balení bramborového těsta v prášku
hrst máku
několik lžic moučkového cukru
kus másla
Postup:
Těsto zpracujeme podle návodu - tedy v ideálním případě přidáme vodu a propracujeme. Rozdělíme na 15 částí a zabalíme do jednotlivých částí švestky.
Knedlíky se vaří asi 5 minut (nebo dokud nevyplavou na povrch) ve vroucí vodě.
Pak už stačí posypat je mákem (který jsme předtím umleli a smíchali s cukrem), zalít máslem a může se hodovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.