Houbové rizoto

I když zrovna není podzim, i když zrovna nemáte nasušené hříbky, pořád je tu cesta jak připravit super houbové rizoto. Tedy pokud jste nezaháleli a máte houby naložené. Pak je to hodně jednoduché.

Další recept pro vegetariány. Nebo když máte rádi houby.



Ingredience:
Malá sklenička indiánské rýže
Střední cibule
2 stroužky česneku
Sterilované houby
Máslo
Sůl
Pepř
Rozmarýn
Parmazán

Postup:
Rýži uvaříme podle standardního postupu na obalu.
Cibulku nakrájíme na malé kosuky a osmahneme na másle. Osolíme a opepříme.
Mezi tím, co cibulka zlátne, slijeme houby (stačí půlka skleničky, podle toho, jak houbovité rizoto budete chtít) a trochu je pokrájíme a propláchneme.
Přidáme rozdrcený česnek a houby. Promícháme a necháme na mírném ohni ještě asi 10 min. Na posledních 5 min přidáme rozmarýn.
Servírujeme posypané parmazánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.