Švestky jsou nedílnou součástí podzimních hodů a mák patří k dobré náladě při každé příležitosti. Takže kombinace těchto dvou se nedá zpochybnit (třeba u knedlíků). Když je doplníme tvarohem, tak získáme i trochu čehosi zdravého, listové těsto, to je už taková jistotka. Velmi jednoduchý recept pro každou příležitost.
Když milujete mák.
Ingredience:
půlka listového těsta
1 polotučný tvaroh
půl sáčku rozpůlených švestek (tj asi tolik, aby švestky pokryly povrch koláče)
cukr
50 g hery/másla
miska máku
Postup:
Na dno pečící misky/plechu rozprostřeme listové těsto. Je dobré použít buď pečící papír, nebo aspoň misku trochu vytřít máslem, aby se těsto nepřilepilo. Těsto propícháme vidličkou.
Tvaroh smícháme s rozehřátým máslem, aby se trochu zjemnil, můžeme ho i rozmixovat a přidáme jednu lžici cukru. Směs dáme na těsto.
Rozemletý mák smícháme s cukrem - já dávám tak 1/3 cukr, 2/3 mák. Půlkou posypeme tvaroh, položíme švetsky a zbytekem je ještě zasypeme zybtkem máku.
Pečeme v troubě na mírný stupeň zhruba 20 min, nebo dokud se nám těsto po okrajích nebude zdát upečené.
Když milujete mák.
Ingredience:
půlka listového těsta
1 polotučný tvaroh
půl sáčku rozpůlených švestek (tj asi tolik, aby švestky pokryly povrch koláče)
cukr
50 g hery/másla
miska máku
Postup:
Na dno pečící misky/plechu rozprostřeme listové těsto. Je dobré použít buď pečící papír, nebo aspoň misku trochu vytřít máslem, aby se těsto nepřilepilo. Těsto propícháme vidličkou.
Tvaroh smícháme s rozehřátým máslem, aby se trochu zjemnil, můžeme ho i rozmixovat a přidáme jednu lžici cukru. Směs dáme na těsto.
Rozemletý mák smícháme s cukrem - já dávám tak 1/3 cukr, 2/3 mák. Půlkou posypeme tvaroh, položíme švetsky a zbytekem je ještě zasypeme zybtkem máku.
Pečeme v troubě na mírný stupeň zhruba 20 min, nebo dokud se nám těsto po okrajích nebude zdát upečené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.