Sklepy se začínají plnit zimní úrodou a jelikož jablek je letos habaděj, skoro už není kam je dávat. "Kam s ním", ptá se klasik. Štrůdl už tu byl, jablka v županu tak bys met, koláč naruby už máme taky za sebou. Takže tentokát výtečný jablkový perník. Nebo skoro perník, jak poznáte záhy.
Hodí se vždy, obzvlášť, když máte hodně jablek a začínají pomalu vadnout, nebo když nemáte rádi suché pečivovité zákusky.
Ingredience:
Jedno střední jablko - osloupané a nastrouhané nahrubo
Dva hrnky polohrubé mouky
Hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
skořicový cukr
špetka mletého zázvoru
2 vejce
Hodí se vždy, obzvlášť, když máte hodně jablek a začínají pomalu vadnout, nebo když nemáte rádi suché pečivovité zákusky.
Ingredience:
Jedno střední jablko - osloupané a nastrouhané nahrubo
Dva hrnky polohrubé mouky
Hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
skořicový cukr
špetka mletého zázvoru
2 vejce
4 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady. V případě, že je těsto moc husté, přidáme mléko.
Pečeme asi 45 min při mírné teplotě, případně v remosce tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Tip:
Skořicový cukr a zázvor lze nahradit práškem do perníku, ale pokud ho nemáte, nebo vám nechutná, skořice a zázvor udělají své.
PS: 3x tolik jablek, mouky, mléka, oleje, prášku do pečiva a koření + 2 hrnky cukru + 4 vejce + lžíce melasy je akorát na velký hluboký plech do trouby.
2 lžíce rumu
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady. V případě, že je těsto moc husté, přidáme mléko.
Pečeme asi 45 min při mírné teplotě, případně v remosce tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Tip:
Skořicový cukr a zázvor lze nahradit práškem do perníku, ale pokud ho nemáte, nebo vám nechutná, skořice a zázvor udělají své.
PS: 3x tolik jablek, mouky, mléka, oleje, prášku do pečiva a koření + 2 hrnky cukru + 4 vejce + lžíce melasy je akorát na velký hluboký plech do trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.