Perník s jablky

Sklepy se začínají plnit zimní úrodou a jelikož jablek je letos habaděj, skoro už není kam je dávat. "Kam s ním", ptá se klasik. Štrůdl už tu byl, jablka v županu tak bys met, koláč naruby už máme taky za sebou. Takže tentokát výtečný jablkový perník. Nebo skoro perník, jak poznáte záhy.


Hodí se vždy, obzvlášť, když máte hodně jablek a začínají pomalu vadnout, nebo když nemáte rádi suché pečivovité zákusky.






Ingredience:
Jedno střední jablko - osloupané a nastrouhané nahrubo
Dva hrnky polohrubé mouky
Hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
skořicový cukr
špetka mletého zázvoru
2 vejce
4 lžíce kakaa
2 lžíce rumu

Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady. V případě, že je těsto moc husté, přidáme mléko.
Pečeme asi 45 min při mírné teplotě, případně v remosce tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

Tip:
Skořicový cukr a zázvor lze nahradit práškem do perníku, ale pokud ho nemáte, nebo vám nechutná, skořice a zázvor udělají své.

PS: 3x tolik jablek,  mouky, mléka, oleje, prášku do pečiva a koření + 2 hrnky cukru + 4 vejce + lžíce melasy je akorát na velký hluboký plech do trouby.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.