Další podzimní recept inspirovaný Jamie Oliverem. Příjemná rychlá večeře, voňavá a výživná. Jak by taky ne, když řepa obsahuje asi 2786789 zdravých věcí, mimo jiné je dobrá proti osteoporóze, arterioskleróze a vůbec podporuje tvorbu krvinek.
Když máte rádi barevný jídlo.
Ingredience
1 velká řepa
3 stroužky česneku
hrstička tymiánu, nebo třeba saturejky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamicového octa
špetka soli, čerstvě umletý pepř
Postup
Řepu oloupeme a nakrájíme na kostky (velké cca jako cherry rajčata). Česnek jen tak rozdrtíme.
Řepu i česnek dáme do alobalu, okořeníme, zalijeme olejem a octem a dáme do rozehřáté trouby cca na 45 min až hodinu.
Podávat můžeme třeba s polníčkem, cizrnou nebo jen tak, s chlebem.
Když máte rádi barevný jídlo.
Ingredience
1 velká řepa
3 stroužky česneku
hrstička tymiánu, nebo třeba saturejky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamicového octa
špetka soli, čerstvě umletý pepř
Postup
Řepu oloupeme a nakrájíme na kostky (velké cca jako cherry rajčata). Česnek jen tak rozdrtíme.
Řepu i česnek dáme do alobalu, okořeníme, zalijeme olejem a octem a dáme do rozehřáté trouby cca na 45 min až hodinu.
Podávat můžeme třeba s polníčkem, cizrnou nebo jen tak, s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.