Nedávno jsem objevila červenou čočku - úplně mě nadchla, nemusí se totiž před přípravou namáčet a má trochu jinou chuť než ta naše hnědá. Skvěle se hodí na saláty a hlavní jídla (žádná čočka s párkem ze školní jídelny - tím nechci tu tradičnější hanit, jen se hodí na jiné věci) a údajně je i lépe stravitelná a míň nadýmavá.
Když nechcete moc plánovat, krmíte děti nebo potřebujete vlákninu.
Ingredience:
(2 osoby)
hrneček čočky
1/2 cibule
3 rajčata
kousek krůtího prsa (podle toho, jak jste velcí jedlíci)
kapka bílého vína
sůl
saturejka
Postup:
Dozlatova osmahneme cibulku a spolu s ní i maso.
Maso pak na chvíli z pánvičky přesuneme do nádoby s pokličkou - aby nevychladlo) a přidáme čočku. Zalijeme 3 hrnky vody, přidáme rajčata a dusíme min 15 min., dokud čočka není měkká. Pak přidáme maso, saturejku a kapku vína a ještě chvíli udržujeme na ohni, aby s sloučily všechny chutě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.