Flan jsem prvně viděla v Peru, přišlo mi to jako takový divný pudink. Pak jsem ochutnala mexickou verzi z českých ingrediencí, upekla hostům a během chvilky nezbylo vůbec nic. Chutná jako taková zvláštní odrůda cheesecaku.
Když nemůžete lepek a máte chuť na něcé sladkého, co působí pečivovitě.
Ingredience:
sladké Salko
smetana na vaření
1 Philadelphia (lze místo toho použít Lučinu)
4 vejce
dužinu z půlky vanilkového lusku, nebo vanilkový cukr
půl hrnku třtinového cukru
Postup:
Cukr nasypeme na dno pečící misky a necháme ho rozpustit, aby z něj vznikl karamel.
Do mixéru dáme všechny zbývající ingredience a rozmixujeme a promícháme.
Vznikou směs nalijeme na karamel, zakryjeme alobalem a dáme do vodní lázně na 45 min péct do trouby. Ideálně na 200°C.
Necháme vychladnout a vyklopíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.