Z cest jsem si přivezla tipickou peruánskou pálenku Pisco. Přemýšlela jsem, jak v českých podmínkách budu tvořit Pisco Sour, národní nápoj, na který pořád nemám ingredience. Místo toho jsem narazila na recept na tuhle super osvěžující sangrii, která se hodí jak v parném létu, tak na večírek v zimě. Co třeba na silvestra?
Když nechcete mít červené zuby z klasické sangrie.
Ingredience:
láhev suchého bílého vína (např. sauvignon)
100 ml pálenky picso
šťáva ze dvou pomerančů
šťáva z půl limety
šťáva z půl citrónu
půl skleničky vody
4 lžíce cukru
plátky z půlky pomeranče
pár plátků limety
pár plátku citrónu
jablko bez pecek a oloupané
Postup:
Vodu, cukr, šťávu z limety a citrónu smícháme, aby vznikla jednotná konzistence. (Případně můžeme nahradit lime sirupem např. značky Monin).
Všechny tekutiny slijeme do džbánu, přidáme na kolečka nakrájemé jablko, citón, limetku a pomeranč. Důkladně prmícháme a necháme několik hodin odležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.