Jehněčí na medu a hořčici

Zdálo se mi, že čtyři polosnědené kremžské hořčice v lednici je trochu moc, tak jsem vyndala z mrazáku kousek jehněte a kominací s medem a zeleniknou vzniknul skvělý a navíc docela dietní oběd. Směs medu a hořčice navíc na masíčku vytvoří takový pěkný povlak a štáva se hodí ke každému salátu.



Když chcete trochu polechtat chuťové buňky a pošmáknout si na jiném než na klasickém steaku.



Ingredience:
Špalíček jehněčího
Lžíce medu
Lžíce kremžské hořčice
2 lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř

Jako příloha se hodí jakýkoli listový salát, nebo třeba kousky řapíkatého celeru.
Posypat můžeme vlašskými ořechy a hoblinkami parmazánu.

Postup:
Smícháme med, hořčici, sůl, pepř a olej. Vzniklou směsí důkladně pomažeme maso a na pánvičce osmahneme, dokud maso nezměkne.

Podáváme na listech salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.