Svíčková s knedlíkem už je klasika a někdo by mohl říct, že nádivka patří do masa, ne vedle. Natož aby svíčková omáčka byla podávaná s nádivkou a králíkem. Tenhle recept vás může přesvědčit o tom, že taková neobvyklá kombinace je vyložené pošušňání.
Když máte čas a chuť na trochu té klasiky.
Ingredience:
králičí stehna
1/2 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
2 petržele
1/6 celeru
šťáva z 1/2 citrónu
tymián
smetana ke šlehání
4 rohlíky
3 lž mléka
vejce
čerstvá petržel a pažitka
sůl
pepř
nové koření
jalovec
bobkový list
Postup:
Maso:
Králíka umyjeme a dáme s na kostičky nakrájenou zeleninou (mrkev, cibule, česnek, petržel, celer) do pečící nádoby. Přidáme koření (sůl, pepř, tymián, jalovec, nové koření) a pokapeme šťávou z citrónu. Pečeme, dokud maso a zelenina nezměkne.
Omáčka:
Z pekáče vyndáme maso (a dáme ho zpět v zavřené nádobě do trouby, aby nevychladlo, ale ani aby se nevysušilo.
Zeleninu smícháme se smetanou a přes síto vše propasírujeme, abychom získali jemnou omáčku.
Nádivka:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mlékem, petrželí, pažitkou a vajíčkem. Vzniklou hmotu dáme do zapékací misky asi na 20 min upéct do trouby.
Maso, kus nádivky přelijeme omáčkou a servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.