Slavnostní králík se svíčkovou omáčkou a nádivkou

Svíčková s knedlíkem už je klasika a někdo by mohl říct, že nádivka patří do masa, ne vedle. Natož aby svíčková omáčka byla podávaná s nádivkou a králíkem. Tenhle recept vás může přesvědčit o tom, že taková neobvyklá kombinace je vyložené pošušňání.


Když máte čas a chuť na trochu té klasiky.




Ingredience:
králičí stehna
1/2 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
2 petržele
1/6 celeru
šťáva z 1/2 citrónu
tymián
smetana ke šlehání
4 rohlíky
3 lž mléka
vejce
čerstvá petržel a pažitka
sůl
pepř
nové koření
jalovec
bobkový list

Postup:
Maso:
Králíka umyjeme a dáme s na kostičky nakrájenou zeleninou (mrkev, cibule, česnek, petržel, celer) do pečící nádoby. Přidáme koření (sůl, pepř, tymián, jalovec, nové koření) a pokapeme šťávou z citrónu. Pečeme, dokud maso a zelenina nezměkne.

Omáčka:
Z pekáče vyndáme maso (a dáme ho zpět v zavřené nádobě do trouby, aby nevychladlo, ale ani aby se nevysušilo.
Zeleninu smícháme se smetanou a přes síto vše propasírujeme, abychom získali jemnou omáčku.

Nádivka: 
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mlékem, petrželí, pažitkou a vajíčkem. Vzniklou hmotu dáme do zapékací misky asi na 20 min upéct do trouby.

Maso, kus nádivky přelijeme omáčkou a servírujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.