Pečený fenykl

Další Jamieho recept. Ano, je jich tu řada. Nechtělo se mi brát si s sebou do Austrálie celou knihu a tenhle mě zaujal svoji jednoduchostí a tím, že splňuje nsad všechny požadavky na zdravou večeři.

Proč to vařit? Protože všechny použité ingredience jsou zdraví samo. Fenykl obsahuje řadu vitamínu a minimum kalorií, česnek je skoro na všechno (až na nízký tlak) a bíé víno, mimo na chuť je i na zdraví. Tak tedy dobrou.



4 porce

Ingredience:
3 velké hlízy fenyklu
1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky
3 lž. másla
2 sklenky vermutu nebo sladkého bílého vína
Sůl a čerstvě umletý černý pepř

Postup:
Troubu vyhřát na 220° C.
Fenykl nakrájet na tenké plátky, odstranit nať a spodek.
Všechny přísady dáme do pečící nádoby, přikryjeme pečícím papírem (navlhčíme a promneme ho, aby změknul a dal se lépe tvarovat). Takto se fenykl zároveň peče a dusí.
Do trouby dáme na 20 min.
Před podáváním posypeme nasekanou natí (listy).

1 komentář:

  1. Jamieho recepty jsou fajne a jednoduche.
    Fenykl je vyborny jak do salatu tak ja ho mam oblibeny s kurecim masem, zelenou curry pastou a cerstvou zeleninou prave s fenyklem....
    Pro fans mohu vrele doporucit ceske fan stranky prave o Jamiem Oliveru:
    www.e-jamie.eu

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.