Aniččina kakaová puntíkovaná buchta

Pečivovitý zákusek kakaový první třídy! Je to buchta nebo koláč, hádali se kolegové chroustajíc tuhle pochoutku. Nakonec na žádný odborný název nepřišli, ale shodli se, že tahle koláčo-buchta má šmak. Na první pohled, když ho/ji Anička vzala na výlet na Sněžku, působil jako úplně obyčejný koláčo-perník. Ale na první kous bylo jasné, na čem jsme. Výborná konzistence, lákavá rumo-kakaová poleva. Úplně se rozplýval na jazyku. Není divu, že si tenhle recept vzaly a vyzkoušely všechny účastnice výstupu.

Proč to vařit? Je to rychlé, levné a přitom úžasně smyslně chutné. Když přijde návštěva, bude už vždycky chtít jen "pečivovitý kakaový".



Ingredience

Korpus:
polohrubá mouka - 3 hrnky
prášek do pečiva - 1 balení
cukr krystal - 1 hrnek
olej - 1 hrnek
mléko - 2 hrnky
vejce - 2 ks
kakao - 2 lžíce
Poleva:
máslo - 10 dkg
cukr - 20 dkg (moučkový, lze i krupice, krystal, ...)
kakao - 2 lžičky
voda - 2 lžičky
rum - 2 lžičky

Postup:

Všechny ingredience na korpus dobře promíchat a nalít do formy na pečení. Formu je dobré předem vymazat, aby se těsto nepřilepislo. Pečeme na 200°C cca 20 min.
Než se korpus upeče, připravíme polevu. Smícháme všechny ingredience a v kastrólku nad sporákem necháme rozehřát, až vznikne jednolitá kaše.
Když vyndáme korpus z trouby, zadní stranou vařečky do něj rovnoměrně vytlačíme díry. Povrch těsta zalijeme polevou. Čokoládová poleva se krásně usadí ve vznikých dírách a dodá moučníku vybornou chuť.

TIP: Moučník lze navrh ještě posypat strouhaným kokosem!

Doba přípravy:

30 min.

Doba trvanlivosti:

V závislosti na počtu lidí, pro 2 lidi tak 3 dny.
Množství surovin na velký plech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.