Pečivovitý zákusek kakaový první třídy! Je to buchta nebo koláč, hádali se kolegové chroustajíc tuhle pochoutku. Nakonec na žádný odborný název nepřišli, ale shodli se, že tahle koláčo-buchta má šmak. Na první pohled, když ho/ji Anička vzala na výlet na Sněžku, působil jako úplně obyčejný koláčo-perník. Ale na první kous bylo jasné, na čem jsme. Výborná konzistence, lákavá rumo-kakaová poleva. Úplně se rozplýval na jazyku. Není divu, že si tenhle recept vzaly a vyzkoušely všechny účastnice výstupu.
Proč to vařit? Je to rychlé, levné a přitom úžasně smyslně chutné. Když přijde návštěva, bude už vždycky chtít jen "pečivovitý kakaový".
Ingredience
Korpus:
polohrubá mouka - 3 hrnky
prášek do pečiva - 1 balení
cukr krystal - 1 hrnek
olej - 1 hrnek
mléko - 2 hrnky
vejce - 2 ks
kakao - 2 lžíce
Poleva:
máslo - 10 dkg
cukr - 20 dkg (moučkový, lze i krupice, krystal, ...)
kakao - 2 lžičky
voda - 2 lžičky
rum - 2 lžičky
Postup:
Všechny ingredience na korpus dobře promíchat a nalít do formy na pečení. Formu je dobré předem vymazat, aby se těsto nepřilepislo. Pečeme na 200°C cca 20 min.
Než se korpus upeče, připravíme polevu. Smícháme všechny ingredience a v kastrólku nad sporákem necháme rozehřát, až vznikne jednolitá kaše.
Když vyndáme korpus z trouby, zadní stranou vařečky do něj rovnoměrně vytlačíme díry. Povrch těsta zalijeme polevou. Čokoládová poleva se krásně usadí ve vznikých dírách a dodá moučníku vybornou chuť.
TIP: Moučník lze navrh ještě posypat strouhaným kokosem!
Doba přípravy:
30 min.
Doba trvanlivosti:
V závislosti na počtu lidí, pro 2 lidi tak 3 dny.
Množství surovin na velký plech.
Množství surovin na velký plech.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.