Kuličky do kachní polévky podle mojí babičky

Na venkově je jídlo zpravidla odlišné od toho, co jedí lidé ve městech. Hlavní důvod vidím v nedostatku čerstvých surovin a nejspíš i ve stylu života. Jaká je to ale pochoutka, když si člověk dá pravé, vydatné jídlo od babičky! Recept na kachní polévku samotnou bude v některém z dalších příspěvků, ale kuličky zmiňuji už teďko - dají se totiž použít skoro do jakékoli vývarovité polévky.


Proč je připravovat? Za málo námahy hodně muziky. Stejně jako u většiny ostatních mých recepisů. V domácí polévce tyhle kuličky působí jako kaviár (nejen na chlebíčkách). Přináší vůni a teplo domova a pár kcal navíc, takže polévka se stane výrazně vydatnější.

Ingredience:
strouhanka asi z 1 - 2 hosuek/ rohlíku
2 polévkové lžíce vývaru
cca 2 lž másla
1 vejce
sůl, pepř, muškátový oříšek umletý

Postup:
Strouhanku smícháme s máslem, přidáme 2 lžíce horké polévky aby se máslo rozpustilo, pak špetka pepře (nebo muškátový oříšek) a sůl. Přidáme jedno vejce.

Zpracujeme v jednolitou hmotu. Pokud by se dělaly hrudky, můžeme přidat trochu polévky, aby směs byla vláčná a dobře se z ní dělaly kuličky.

Ze směsi uválíme kuličky velikosti špendlíku (toho ovoce, ne připínáčku) a dáme na 5 minut vařit do polévky.
Pak stačí servírovat.

Čas přípravy: 
cca 5 min

Doba trvanlivosti:
dokud se nesní polévka, jíž je to nezbytnou součástí

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.