Máto-meduňkový sirup

Pěstování bylinek se stalo mojí oblíbenou činností, máta i meduňka se mi rozrostly natolik, že už je nestíhám otrhávat a tak mi přišel vhod tenhle skvělý recept na sirup.

Když nechcete kupované šťávy.



Ingredience:
1 hrst máty
2 hrsti meduňky
0,3 kg cukru
bio citrón
1 ČL kyseliny citrónové

Postup:
Nejprve je třeba bylinky opláchnout a natrhat na kusy, poté zalít cca 1 l převařené vody. K tomu přidáme 1 na kolečka nakrájený omytý bio citrón, nebo normální citrón bez kůry.
Necháme louhovat přes noc, ideálně 24 hodin.
Druhý den předecíme, pro jistotu doporučuji nechat přejít varem a v teplém nálevu rozmíchat cukr a kyselinu citrónovou.

Takto připravený sirup vydrží v lednici několik týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.