Vaječný likér

Když na Vánoce napečete hromadu pusinek, je třeba nějak naložit s žloutky. Nejlelgantnější a nejlepší řešení je příprava domácího vaječného likéru. Oproti tomu klasickému přidávám ještě trochu koření, vyzkoušejte sami.

Když máte moc žloutků.



Ingredience:
4 žloutky z domácích vajec
3 lžíce demerara cukru
1 salko (250 ml)
125 ml tmavého rumu
1/4 lžičky skořice
zrníčka ze 1/4 vanilkového lusku
špetka nastrouhaného muškátového ořechu

Postup:
Žloutky utřeme s cukrem a spolu se salkem nalijeme do mixéru. Asi minutu mícháme na nízké otáčky, poté přidáme rum a koření. Mícháme další 1-2 minuty, přelijeme do lahve a uchováváme v lednici.
Od Vánoc do Nového roku doporučuji spotřebovat, což by ovšem neměl být problém :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.