K Vánocům jsem dostala knížku o bylinkách, která mě inspirovala k novému způsobu přípravy kachny. Vždycky jsem chtěla dělat kachnu na pomerančích, ale z různých důvodů to nikdy nebylo ono. Až tenhle recept, trochu upravený, se zdá být tím pravým.
Další důležitý poznatek je i to, že kachnu není dobré péct ve 20 let staré plynové troubě, ale raději v remosce.
Když máte rádi dobré maso a chuť a vůni bylinek.
Ingredience
(pro 2 osoby)
1/4 kachny
1/8 l portského vína
1 - 2 pomeranče
1/2 citronu
1 tyčka skořice
2 větvičky šalvěje
sůl, pepř
5 menších brambor
Postup:
Kus kachny v remosce trochu osmahneme ze všech stran. Podlijeme vínem, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a citrónu, oloupanou kůru z pomeranče a citrónu, tyčku skořice, lístky šalvěje a osolíme a opepříme.
Do remosky přidáme i na poloviny nakrájené brambory (ve slupce).
Vše pečeme, dokud není maso měkké.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.