Christine je moje spolubydlící a zjevně velká dobrodružka. Na svých výletech po Asii testovala pár místních receptů a tak já zde uvádím jeden, který jsme vařily společně.
Proč to vařit? Pěkně to pálí a lusky hrášku křupou. Nebo když máte prostě chuť na něco trochu jinýho.
Ingredience:
1 lilek
1 mrkev
malá hrst zelených hráškových lusků
cibule
česnek
koriandrové listy
citrónová tráva
řapíkatý celer
kuřecí maso (např. stehení řízky)
thajská curry pasta (ne idické curry koření)
kokosové mléko
sojová omáčka
Postup:
rýži uvaříme podle návodu
osmahneme cibuli
osmahneme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme
pak rychle osmahneme na kousky nakrájenou ostatní zeleninu (česnek nakonec), nať z koriandru jen půlku
když je vše akorát změklé (nesmí být rozvařené, ani moc osmahlé, protože tím se ztrácí vitamíny a údajně se to tak v Thajsku nejí)
přidáme asi lžící curry pasty (viz foto), lžičku sojovky a kokosové mléko
vše promícháme a necháme chvíli povařit
podle chuti můžeme přidat víc curry, sojovky nebo kokosu
když jsou všechny suroviny akorát k zakousnutí, podáváme s rýží a navrch posypané koriandrem.
pozor: kusy citrónové trávy se nejí!
Doba přípravy:
cca 30 - 40 min
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.