Moje čína

V čínské restauraci jsem nebyla ani nepamatuju, když už tak volím vietnam. Třeba nesmažené jarní závitky, případně polévka pho. Ale českou čínu si sem tam dám ráda, když si ji udělám podle sebe, bez zbytečných chemikálií, glutamátů a nekvalitní sójovky. Takže tady je recept.

Když chcete čínu jinak a zdravě.



Ingredience:
(množství masa volte podle počtu a hladu strávníků, zbytek podle chuti nebo toho, co máte v lednici)

krůtí maso
jasmínová rýže

pro 2 osoby 
- zelenina 
1/2 cibule
2 stroužky česneku
3/4 pórku
červená paprika
bílá paprika

- koření
sůl
červená paprika
čerstvý zázvor
1 PL tamari sójové omáčky (ta bez E620!)
1 PL rýžového octa (ten, co se používá třeba na sushi)
1 ČL cukru
špetka mletého koriandru
1 - 2 PL slunečnicových semínek
olej

Postup:
Rýži dáme vařit podle postupu na sáčku.
Maso osolíme, opaprikujeme a osmahneme na pánvičce.
Zeleninu nakrájíme asi na 1 cm široké kousky, orestujeme a přidáme koření. Ve chvíli, kdy je zelenina měkká a maso propečené, můžeme vše smíchat dohromady.
Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.