Rybičková poprvé (a la mamina)

Kdysi jsem si myslela, že všechny rodiny dělají rybičkové pomazánky stejně. O to bylo větší moje překvapení, když jsem zjistila, že to tak vůbec není. Je to stejné jako s bramborovým salátem, co rodina, to jiný recept. Začínám s tou, co jsem poznala jako první a pár dalších receptů přidám. A jak ji děláte vy?

Rybičková je jedna z nejoblíbenějších, navíc obsahuje blahodárný rybí tuk a omega a nenasycené mastné kyseliny. Akorát ta chuť cibule trošku kazí dech, ale není to tak špatné jako česneková.



Ingredience:
1 balení olejovek v olivovém oleji
1 větší lučina
1/2 cibule
sůl
šťáva z citrónu

Postup:
Na jemno nasekanou cibuli smícháme se zbytkem ingrediencí, vše promícháme a rozmatláme, dokud z toho nevznikne jemná hmota.
Nejlíp chutná na čerstvém chlebu Šumava.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.